Mallorca acollirà l'onzè Congrés internacional de molinologia

Serà la segona ocasió que l'illa aculli aquesta trobada, que es durà a terme l'any 2018, organitzada per l'Associació per a la Conservació i Estudi dels Molins (ACEM)

Mallorca serà l'escenari de l'onzena edició del Congrés internacional de molinologia, que se celebrarà l'any 2018. Així ho va decidir l'assemblea general extraordinària de l' Associació per a la Conservació i Estudi dels Molins (ACEM), que es va fer aquest diumenge a Sègovia.

Serà la segona vegada que Mallorca aculli l'esdeveniment després que fos l'amfitriona de l'edició de 2003. Organitzat des de la Unitat del Patrimoni Historicoindustrial del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, se cerca posar en "valor" els molins, tal i com destaca el vicepresident i conseller de Cultura, Francesc Miralles.

“Des del Consell de Mallorca fa més d’una dècada que es fa feina en l’estudi, conservació, restauració i posada en valor dels molins i d’altres elements de l’enginyeria preindustrial de la nostra illa”, destaca el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, que afegeix que “en aquest temps s’han restaurat més de 60 elements patrimonials i enguany acabam d’inaugurar la Ruta dels molins de l’euroregió dels Pirineus Mediterrània”.

Així, Aina Serrano, coordinadora de la Unitat de Patrimoni Historicoindustrial, i Jerònia Florit, tècnica ajudant d'aquesta unitat, presentaren la candidatura en el marc de l'assemblea.

La candidatura ha recollit nombrosos suports institucionals procedents de les àrees de Cultura del Govern de les Illes Balears i de l’Ajuntament de Palma, així com de l’Associació d’Amics dels Molins de Mallorca, d’ARCA, del Col·legi d’Arquitectes i del Consell de Direcció de la UIB.

EDICIÓ PAPER 12/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF