Mallorca sense Sang denuncia l'Ajuntament de Muro per la correguda que s'hi va celebrar el juny

L'organització animalista considera que el Consistori va finançar l'espectacle taurí de manera irregular

L'entitat Mallorca sense Sang ha interposat una denuncia contra l'Ajuntament de Muro per haver finançat de manera irregular la correguda de toros que es va celebrar al poble mallorquí el juny. Tal com recorda el portaveu de la campanya, Guillem Amengual, el finançament d'espectacles en què es maltracten animals està prohibit per la llei. A més, també demanen la dimissió del batle, Martí Fornés.

Amengual ha presentat la denuncia davant la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. A banda del finançament irregular, per part de l'Ajuntament, de la cursa, Mallorca sense Sang també denuncia l'entrada de menors a la plaça i l'incompliment d'ordenances per posar música i per permetre-hi una botellada just davant.

"Les autoritats competents no poden quedar-se de braços plegats davant de fets d'aquesta gravetat. S'ha de parar els peus a la màfia taurina i a les institucions que ajuden, amb doblers públics, aquesta activitat; si no fos per les subvencions, ja fa temps que hauria desaparegut", ha destacat Amengual.

L'Ajuntament de Palma i el Parlament no se'n deslliuren

Crítiques a Urbanisme i a la manca de voluntat política

D'altra banda, Mallorca sense Sang no ha deixat passar l'oportunitat de criticar l'Ajuntament de Palma, en concret el departament d'Urbanisme. No entenen com pot ser que enguany no s'hagi sancionat el coliseum palmesà, tot i presentar diverses deficiències greus.

A més, acusen el Parlament i els partits que donen suport al Govern de manca de voluntat política per aprovar la llei de benestar animal. "Si hi hagués un poc de voluntat política, fa temps que s'hauria aprovat aquesta llei, que fa més d'un any que és als calaixos del Parlament. Hi ha lleis més complexes, com l'ecotaxa, que es van aprovar en pocs mesos. És innaceptable", ha lamentat Amengual.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF