Publicitat
Publicitat

Magaluf perd turistes joves però en guanya de familiars

L'Associació d'Hotelers de Palmanova-Magaluf ha fet balanç de com transcorre la temporada

Els hotels de Palmanova i Magaluf han perdut aquesta temporada 50.446 estades de turisme juvenil, uns 8.000 joves menys, principalment britànics, si bé el turisme familiar, que havia caigut en els últims anys, ha augmentat amb 16.785 estades, un 3,24% més que l'any passat.

Són dades corresponents als mesos de maig, juny i juliol, durant els quals també ha pujat amb 8.790 estades el turisme de persones adultes, en concret un 2% més.

Per nacionalitats, el turisme britànic ha disminuït en aquests tres mesos un 6,20%, els espanyols un 8,56% i el rus un 56,59%, a causa en aquest últim cas de les males relacions entre Rússia i la Unió Europea i la pèrdua de poder del ruble davant l'euro. Mentrestant, el turisme alemany ha crescut un 7,85%, un 34% l'italià, un 21% el portuguès i un 8,86% el suec.

L'Associació d'Hotelers de Palmanova-Mafaluf ha ofert aquest dijous una roda de premsa a la qual han assistit el seu president, Sebastià Darder, també el director de Projectes Estratègics de l'Ajuntament de Calvià, Joan Mesquida, i el director general de Turisme d'aquest municipi, Jaume Nadal.

A dia d'avui, per importància dels mercats, el 54% dels turistes que visiten Palmanova i Magaluf són britànics –fa només uns anys representaven el 60%–, gairebé un 12% són nòrdics, un 8,38% són espanyols i els russos representen el 4%, seguits d'italians, francesos i alemanys.

Aquestes dades mostren que "s'està en el bon camí" per "reconvertir" la zona en una destinació familiar, d'adults i de joves "divertits i sans", ha reivindicat el president de la patronal hotelera.

Darder ha estat molt rotund a l'hora de defensar la necessitat de posar fi al turisme de 'hooligans', als quals cal "espantar" i que han suposat "tants maldecaps" en els últims anys pel seu comportament i la difusió que n'han fet els mitjans d'informació a escala internacional.

El president dels hotelers ha destacat les mesures policials i les nombroses reunions entre les autoritats públiques i el sector per posar fi a aquest tipus de turisme.

En aquest sentit, ha assenyalat que durant aquest estiu s'han produït quatre accidents de turistes que s'han precipitat al buit davant dels nou de l'any passat. Si l'estiu passat van ser expulsats d'hotels 125 turistes per mal comportament, aquest any la xifra ha disminuït a 44.

Per la seva banda, Joan Mesquida, exdirector general de la Policia i la Guàrdia Civil, ha manifestat que la situació en aquesta zona turística està millorant i que l'estiu està sent "tranquil", alhora que ha destacat l'augment de la presència d'agents de la Policia Local els caps de setmana als carrers problemàtics.

El president de la patronal ha subratllat també l'increment de categories dels hotels de la zona, tot i que aquest any està baixant l'arribada de turistes, en part per la "mala reputació" generada pel "turisme hooligan".

Com a dada positiva, Darder s'ha referit a la bona evolució dels preus i que l'ocupació ha crescut durant aquesta temporada perquè ha millorat l'oferta i la categoria dels hotels. En concret, el nombre de treballadors aquesta temporada es xifra en 6.576, és a dir, un 3,4% més que la passada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF