Madrid defensa que Bauzá sigui senador perquè va guanyar les eleccions

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, diu que està "legitimat" i es demana per què no es va qüestionar que hi fossin "perdedors" com Antich

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha defensat avui que expresidents autonòmics del PP com José Ramón Bauzá, Luisa Fernanda Rudi i Alberto Fabra vagin a ocupar un escó en el Senat perquè els tres van guanyar les seves respectives eleccions, encara que no governin pels pactes postelectorals.

"Més representació i legitimitat per arribar al Senat no té ningú. Em sorprèn que hi hagi qui pugui qüestionar això, perquè hi ha una llarga llista de perdedors del PSOE col·locats al Senat. Record el senyor Antich, Tomás Gómez. Ningú va qüestionar la seva legitimitat democràtica", ha afirmat. En la roda de premsa després de la Junta de Portaveus del Congrés, Hernando ha recordat que Rudi, per exemple, va ser votada per un 28% dels aragonesos, o que Bauzá va obtenir un 28,5% de vots i Fabra, un 26,25%. Hernando ha qualificat de discursos d'"aurora boreal" aquells que dubten de la legitimitat democràtica dels expresidents autonòmics del PP per accedir al Senat, i ha criticat els "pactes de perdedors" signats pel PSOE perquè no governàs la llista més votada.

Preguntat per l'últim baròmetre del Centre de Recerques Sociològiques (CIS) que reflecteix un augment de la preocupació dels ciutadans pels partits polítics, el portaveu del PP ho ha considerat lògic, després que partits com Podem, que qualifiquen PP i PSOE de "casta", pactin després amb els "castosos" per obtenir el poder. "Els ciutadans perceben qui els enganya i que els pren el pèl. Sánchez ha actuat de manera sectàriament miserable per fer fora el PP amb l'únic objectiu d'ocultar el pitjor resultat del seu partit", ha denunciat.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF