Madrid convoca les comunitats autònomes i els ajuntaments per arrencar el pacte contra la violència masclista

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, presidirà la trobada, en la qual es presentaran els informes redactats pel Congrés i el Senat

El Govern ha convocat per a dimecres una reunió de la Conferència Sectorial d'Igualtat amb la finalitat d'engegar el Pacte d'estat contra la violència de gènere, al costat de les comunitats autònomes i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

La reunió, que es farà a migdia al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, serà presidida per la titular d'aquest departament, Dolors Montserrat.

Hi estan convocades totes les comunitats autònomes, representants de la FEMP, i responsables del Ministeri de la Presidència i per a les Administracions Territorials.

Segons que han explicat a Efe fonts de Sanitat, en la reunió es presenta, per ser aprovat, el document redactat pel Govern amb els informes del Congrés dels Diputats i del Senat, amb les més de 200 mesures i les reformes legals necessàries per implementar-les, que van rebre el suport majoritari d'ambdues cambres per a ser activades en un termini de cinc anys i amb un pressupost de 1.000 milions d'euros.

A més, l'executiu ha incorporat en aqueix document les observacions que han anat fent en el grup de treball creat amb les comunitats autònomes, els ajuntaments i les organitzacions socials en diferents reunions que s'han fet per formalitzar i arrencar el pacte.

EDICIÓ PAPER 18/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF