MÉS reclama que els bancs paguin els sobrecostos derivats pels litigis de les clàusules terra

Els ecosobiranistes promouen una PNL que podria ser defensada al Congrés per Compromís

MÉS per Mallorca proposa la creació d'una taxa per compensar els costos que generaran, a l'administració pública, els milers de litigis derivats de la sentència europea que obliga els bancs espanyols a retornar, amb efectes retroactius, els doblers que varen cobrar de manera irregular a través de les anomenades clàusules terra.

Per saber-ne més: Què he de fer si tinc una clàusula sòl a la hipoteca?"No ens sembla bé que les entitats financeres que hem rescatat amb doblers públics ens llevin als ciutadans recursos de l'Administració per fer front a un litigi privat", ha assegurat el coportaveu de MÉS per Mallorca, David Abril, qui ha destacat que, en cas d'aprovar-se la proposició no de llei que han registrat en aquest sentit, les Illes Balears serien la primera comunitat que faria una petició d'aquest tipus. Amb tot, ha afegit, la intenció dels ecosobiranistes és que d'altres territoris de l'estat espanyol s'hi sumin. Així, Abril ha anunciat que ja han traslladat la proposta al diputat de Compromís, Joan Baldoví.


“El govern espanyol hauria d’acceptar la nostra proposta, si no vol que els ciutadans paguin les despeses del desgavell que varen fer els bancs", ha conclòs Abril.

EDICIÓ PAPER 15/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF