Publicitat
Publicitat

MEDI

MÉS reclama una data per tancar el Murterar

El diputat de MÉS David Abril considera “un brindis al sol” el Pla de mitigació contra el canvi climàtic a les Balears 2013-2020 que ha fet el Govern, perquè no du “un calendari concret de tancament de la central tèrmica del Murterar”. Segons Abril, encara que es faci un nou cable que connecti Mallorca amb la Península, tal com preveu el pla, sense la data de tancament “la reducció d’emissions serà poc significativa”.

El diputat va voler recordar ahir que la central del port d’Alcúdia, que funciona amb carbó, “genera tota sola gairebé la meitat dels deu milions de tones de CO” que es varen produir a les Balears l’any 2005. Per tant, “per molt de cable elèctric i gas que hi duguem, s’ha de pensar a mitjan termini a tancar aquesta central, i això ni el Pla de mitigació del canvi climàtic ni el Pla director d’energia que el Govern ha de definir enguany sembla que s’ho plantegin”.

L’econacionalista també va recordar que els transports causen un terç de les emissions de CO i, per tant, cal apostar pel transport públic “en lloc de boicotejar-lo com fan aquests dies amb una nova pujada de tarifes a SFM”. A més, va criticar l’objectiu de reciclar la meitat dels residus “mentre a Europa parlam de com a mínim un 65%”, que es faria “per donar cobertura a la importació i incineració de residus a Malloca”. MÉS farà una proposició no de llei per introduir mesures al Pla “que facin efectiu l’objectiu de reducció d’emissions”.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 16/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF