Balears 20/06/2013

MÉS reclama a Cort i Govern garantir que els nins mengin tres pics al dia

Exigeixen a Educació que pagui les beques de menjador pendents i proposen oferir berenars a l'escola

ARA Balears
2 min

PalmaLa coalició MÉS reclama a l'Ajuntament de Palma i al Govern que garanteixin que els nins mengin tres pics al dia, arran de la polèmica sobre la desnutrició infantil. El regidor econacionalista Antoni Noguera afirma que "aquesta situació no es pot tolerar més". Per això exigeixen que la Conselleria d'Educació pagui les beques de menjador pendents des del curs 2011-2012 i convoqui les del curs vinent i que, a més, es tanquin convenis per garantir que els estudiants puguin berenar a l'escola. També demanen que els Serveis Socials de Cort garanteixin sopar per als infants més desafavorits.

El regidor Antoni Noguera considera que la situació és molt greu i "és obligació dels poders públics garantir que els nins i les nines de les Illes Balears puguin satisfer mínimament les seves necessitats alimentàries". A més, des del Grup Parlamentari MÉS a través del diputat Antoni Alorda, presentaran iniciatives parlamentàries perquè el Govern arribi a convenis amb entitats agroalimentàries que permetin que els nins de les Illes Balears que tenguin dificultats econòmiques també berenin pel matí a l'escola, de manera que aquest àpat també estigui garantit.

Així mateix, des de MÉS per Palma consideren que els Serveis Socials de l'Ajuntament de Palma poden garantir als infants el menjar els vespres i durant les vacances a través de la seva xarxa d'aliments, les ajudes econòmiques i la targeta bàsica d'aliments.

Noguera afirma que "els responsables de la Conselleria d'Educació del Govern de les Illes Balears han demostrat la seva incapacitat, han mirat cap a una altra banda i no han prioritzat l'alimentació dels nins i nines de les nostres escoles públiques". Assegura que fan "un ridícul esperpèntic que posa en risc els infants de la nostra ciutat".

stats