Publicitat
Publicitat

INCA

MÉS vol que el llaç quadribarrat sigui "símbol oficial d'interès local"

La moció defensa que "l'existència de la quadribarada a l'escut d'Inca està demostrada des de l'Edat Mitjana"

La coalició MÉS per Inca considera que la Llei de símbols, aprovada dijous al Parlament, és "una llei feta amb caràcter coercitiu i que ha creat un gran malestar entre el sector educatiu de la nostra comunitat i que s'utilitzarà per emmudir-lo en les seves reivindicacions", explicà un dels portaveus de la formació, Antoni Rodríguez. Per això, des de la coalició intentaran que el govern municipal del Partit Popular declari com a símbols d'Inca el llaç quadribarrat i també els símbols que proposin les escoles i instituts.

La moció defensa que "l'existència de la quadribarada a l'escut d'Inca està demostrada des de l'Edat Mitjana" i concreta que "el famós retaule de Santa Maria d'Inca de Joan Daurer, datat el 1373, ja representa l'escut amb les quatre barres i el ca llebrer als peus de la Mare de Déu". A més, "l'himne a Inca escrit per Miquel Duran fa referència a la senyera", justifica la moció.

Així, els regidors proposaran que el Consistori converteixi el llaç quadribarat en "símbol oficial d'interès local perquè sigui permès i els centres el puguin utilitzar lliurement", explicà l'altre portaveu de la coalició econacionalista, Biel Frontera.

Aprofitar l'escletxa

Així mateix, la formació intentarà que l'Ajuntament aprofiti l'escletxa legal que ofereix l'article 4 de la llei. La moció proposa al ple "declarar com a símbols oficials d'interès local totes aquelles manifestacions simbòliques aprovades pels centres escolars del municipi a fi d'atorgar-los el caràcter de símbol permès per al centre escolar corresponent, cosa que els alliberaria de l'autorització prèvia, establerta en l'article 4 de la llei".

D'aquesta manera, i segons les tesis de MÉS per Inca, qualsevol símbol que les escoles i instituts d'Inca aprovin seria reconegut per l'Ajuntament com a "símbol oficial d'interès local" i seria legal penjar-los a les façanes dels centres educatius del municipi.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF