MÉS inicia una ofensiva per garantir els drets dels aturats majors de 45 anys

La formació ecosobiranista prepara una proposició no de llei per eradicar la discriminació del col·lectiu

MÉS per Mallorca reclama que els inspectors de Treball i Seguretat Social facin retirar els anuncis d'ofertes laborals discriminatoris amb els majors de 45 anys. Aquest és el punt principal de la proposició no de llei que els ecosobiranistes presentaran aviat al Parlament. El coportaveu David Abril ha presentat la iniciativa acompanyat de membres de l' Associació de Majors per a l'Ocupació de Balears (AMPEB, per les sigles en castellà). "És normal obrir els diaris i veure anuncis de feina clarament discriminatoris amb les persones aturades de més de 45 anys, quan no ho hauria de ser", ha assegurat Abril que ha qualificat de "vergonyosa" la discriminació que pateix "un dels col·lectius més afectats per la crisi".

Els ecosobiranistes han mostrat exemples d' anuncis reals en què es reclama que els aspirants no superin una edat concreta, generalment entre els 35 i els 40 anys. La PNL reclamarà al Parlament que "insti la Inspecció de Treball i Seguretat Social a fer retirar els anuncis discriminatoris d'ofertes laborals, així com a sancionar les empreses que els promouen i se'n beneficien". A més, reclama que el "Govern i els agents socials vetllin pel compliment de la normativa comunitària en matèria de discriminació".

El president d'AMPEB, Pedro Delgado, ha aprofitat per fer una crida a no deixar de banda del mercat laboral persones que tenen capacitats per fer feina. "Jo tenc moltes ganes de fer feina. I no pot ser que gent com jo, pel fet de tenir 45 o 55 anys, quedin fora del mercat", ha dit. En aquest sentit també s'ha pronunciat la tresorera de l'entitat Dolors Sastre qui ha explicat que si no hi hagués ofertes de feina tan restrictives amb l'edat "almanco ja tens l'opció d'enviar el currículum i més possibilitats de fer una entrevista per poder demostrar les teves capacitats".

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF