Publicitat
Publicitat

PUBLICITAT INSTITUCIONAL

MÉS veu il·legal la campanya dels mil dies de govern i vol que s’aturi

Bauzá envia un llibret amb fites de gestió i una carta a institucions

La campanya institucional per ‘vendre’ la tasca feta durant els primers mil dies de govern incompleix dues lleis. Així ho va denunciar ahir la coalició MÉS, que interpreta que aquesta campanya vulnera la Llei electoral, perquè s’està duent a terme tot i que des de l’1 d’abril hi ha convocades les eleccions europees; i vulnera la Llei de publicitat institucional de Balears, perquè aquesta normativa prohibeix que es faci publicitat per destacar les fites en la gestió pública o els objectius aconseguits. Els ecosobiranistes demanaren que, de moment, s’aturi aquesta campanya i exigiren al Govern que els doni la informació que està repartint i doni compte del cost que ha tingut.

Segons MÉS, des del 27 de març el Govern està enviant un llibret a ajuntaments i altres institucions en què informa de les actuacions duites a terme durant els primers mil dies i en què es destaca la consecució de l’objectiu de dèficit públic. El llibret s’envia acompanyat d’una carta del president del Govern, José Ramón Bauzá. La diputada Fina Santiago avançà que ha demanat més informació al Govern abans de decidir si el seu grup denuncia el cas davant la Junta Electoral.

El portaveu adjunt del PSIB al Parlament, Vicenç Thomàs, també criticà ahir el “pamflet” que ha fet el Govern per defensar les actuacions portades a terme durant els primers mil dies i anuncià que avui el seu grup farà una pregunta parlamentària sobre aquesta qüestió.

A tot això, els populars defensaren ahir que la campanya institucional no incompleix la normativa perquè és prèvia a la convocatòria de les eleccions europees. El PP s’aferra que el Govern va enviar el llibret dels mil dies el 27 de març i les eleccions europees no es convocaren fins a l’1 d’abril. A partir d’aquí, la portaveu popular al Parlament, Mabel Cabrer, al·legà que la campanya del Govern “no interfereix per res” en la campanya electoral. Cabrer aprofità per retreure a la coalició MÉS les campanyes que feia quan governava i que, segons ella, només eren “d’autobombo” i amb un alt cost en doblers públics en un moment en què l’administració no tenia doblers. La portaveu defensà que la campanya que ha fet ara el Govern és “informativa” i caracteritzada per l’austeritat i recalcà que no s’incompleix la normativa.

El PP ho nega

Amb tot, Cabrer només es referí a un dels dos suposats incompliments que denuncia MÉS: el que afecta la Llei electoral per haver fet aquesta campanya mentre hi ha una convocatòria electoral, però no va dir res del suposat incompliment de la Llei autonòmica de publicitat institucional, que impediria fer al Govern una proposta d’aquest tipus al marge de si hi han unes eleccions convocades o no.