Societat
Balears 23/08/2013

MÉS denuncia que Medi Ambient substitueix personal per serveis externs

Mostra la seva solidaritat amb els treballadors de l'Ibanat i Espais de Natura que han estat "apartats de l'administració"

Efe
2 min

PalmaMÉS ha denunciat avui que la Conselleria de Medi Ambient acomiada personal per substituir-lo per serveis externs.

El diputat Antoni Alorda creu que existeixen treballadors de l'Institut Balear de la Natura (Ibanat) i d'Espais de Natura "que han estat apartats de l'administració amb un alt cost per als comptes públics i que podrien haver realitzat aquests treballs".

Alorda afegeix que "el degoteig de contractacions de serveis que està duent a terme la Conselleria de Medi Ambient demostra la necessitat de tenir personal treballant en les diferents àrees que controla aquest organisme".

En paraules del diputat econacionalista, "és un fet molt reprovable que el Govern acomiadi tècnics i tot tipus de treballadors en matèria mediambiental amb el patiment humà que això comporta i amb un cost elevadíssim en indemnitzacions laborals per a l'erari públic, malgrat que es demostra clarament que el seu treball és necessari".

Segons MÉS, "entre els serveis contractats en els últims mesos per la Conselleria es pot trobar el control del parc maritimoterrestre de Cabrera, que havia quedat del tot desmantellat i encara és insuficient".

La coalició denuncia especialment la contractació en els plans de gestió de la Xarxa Natura, "ja que fins ara estaven realitzats per tècnics ara acomiadats", i defensa que "seria més lògic que l'administració que gestiona cada dia els espais i ha d'implementar els nous plans fos l'encarregada de la seva redacció".

A parer de MÉS, "fins i tot els plans forestals o de prevenció d'incendis, contractats a empreses externes fa pocs mesos, es podrien haver fet en part o en la totalitat per la mateixa Conselleria".

MÉS afirma que "les retallades salvatges en els recursos humans que tenen cura dels espais naturals de les Illes Balears tenen i tindran conseqüències "nefastes" sobre el territori.

stats