Ciutat
Balears 25/06/2013

MÉS denuncia que Cort legalitza "a la carta" el pis de Bauzá

Antoni Verger afirma que no hi ha cap raó d'interès general per canviar el PGOU just per aquest edifici

ARA Balears
2 min

PalmaAntoni Verger, portaveu de MÉS per Palma, ha dit aquest dimarts que el PP de Cort legalitza "a la carta" el pis del president José Ramon Bauzá al Bastió den Berard de Palma. Fa referència a la modificació del Pla General d'Ordenació Urbanística en favor de la comunitat de propietaris on Bauzá té el pis. Els populars han tombat avui les al·legacions dels econacionalistes sobre aquesta qüestió.

El Consell de Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma, amb els vots dels populars, ha aprovat aquest dimarts definitivament la modificació del PGOU i la desestimació de les al·legacions de MÉS. Verger ho considera "lamentable" perquè "posa en evidència que hi ha dues maneres de dictar les normes i dues maneres d'acatar la justícia, la que beneficia al PP i la que no".

A més, Verger ha recordat que les al·legacions de MÉS fan referència a un cas molt similar en el qual el Tribunal Suprem va rebutjar una modificació de planejament que tramitava l'Ajuntament d'Oropesa per legalitzar un edifici perquè no existia cap justificació d'interès general. Els econacionalistes consideren que en el cas de l'edifici on ho ha el pis de Bauzá passa el mateix i no hi ha cap raó per canviar el PGOU "excepte l'interès dels propietaris per aconseguir solucionar la situació jurídica d'il·legalitat en que se troba després de la sentència del Tribunal Suprem de maig de 2011".

La resposta de Cort

En canvi segons el tinent de batle d'Urbanisme, Jesús Valls, Segons Valls, l'aprovació definitiva de la modificació del PERI "és necessària, des de diversos punts de vista, entre els quals, el jurídic, perquè es permetrà que es faci servir el Pla Especial com a l'instrument adient, i no l'estudi de detall, que va ser anul·lat l'any 2010 pel Tribunal Suprem". A més a més, diu que des d'un punt de vista urbanístic, l'endinsada de l'àtic de l'edifici en qüestió "no es una norma característica a la barriada i, per tant, no contravé l'interès públic. Des del punt de vista econòmic i de la responsabilitat patrimonial, es tracta igualment de la millor solució, oferint empara legal a una llicència que es va atorgar legalment en el seu dia i que mai ha perdut la vigència".

stats