Les bases de MÉS troben irrisòria la proposta de confluència de Podem per a les generals

La formació morada els ofereix el 4t lloc a les llistes. El 93% de l'assemblea creu que no facilita el pas a un govern progressista i que doni suport al dret a decidir

L'assemblea de MÉS per Mallorca ha estat clara: el 93% dels representants troba irrisòria la proposta de Podem per a una confluència a les properes eleccions generals. En concret, la formació morada es vol assegurar la màxima representativitat i creu poc en una coalició diversificada. Podem pretén relegar MÉS al quart lloc a les llistes.

La diputada del partit al Parlament, Bel Busquets, ha criticat el dictamen dels d'Alberto Jarabo. "La nostra aposta és una coalició que aposti per un govern progressista i que doni suport al dret a decidir", ha expressat aquest dissabte matí. Per les bases de MÉS, aquest quart lloc no garanteix la seva representativitat ni assegura la independència d'un diputat dels ecosobiranistes.

Busquets ha assegurat que les negociacions no estan trencades i que el partit està obert a trobar una solució amb la resta de partits, com EU i ERC: "Continuarem treballant perquè aquesta coalició àmplia aglutini el màxim de persones". En aquest sentit, la diputada de MÉS ha reiterat la intenció que la confluència serveixi "per desbancar el PP i eliminar les polítiques que van contra les persones i contra la divisió territorial de l'Estat". Fins al proper 13 de maig, data límit per presentar les coalicions, MÉS preveu negociar "fins al darrer minut".

Una de les exigències de MÉS és que els seus diputats puguin entrar al grup mixt. Un fet que, segons ha destacat Busquets, no es veu en mals ulls des dels despatxos de Podem. Alguns dels membres de MÉS ja han expressat la seva a través de les xarxes socials:

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF