DISTINCIONS
Balears 28/08/2013

MÉS al·lega perquè el rei no pugui rebre la Medalla d'Or

L'avantprojecte de decret que regula la concessió de les medalles d'Or i que preveu revocar-les en cas que el guardonat sigui condemnat amb sentència ferma per fets delictius ja ha començat a rebre les primeres al·legacions

Q. Torres
2 min
El portaveu de MÉS, Biel Barceló, signa les al·legacions contra el decret de les medalles.

Palma.L'avantprojecte de decret que regula la concessió de les medalles d'Or i que preveu revocar-les en cas que el guardonat sigui condemnat amb sentència ferma per fets delictius ja ha començat a rebre les primeres al·legacions. La coalició MÉS n'ha registrat perquè el decret encara vagi més enllà i demana que no només es retiri la concessió als condemnats amb sentència ferma, sinó també a aquells que siguin "autors d'actuacions rebutjables des del punt de vista de l'honradesa i l'honestedat". La intenció dels eco-sobiranistes és que expressions com la proferida pel duc de Palma, Iñaki Urdangarin, quan es rebatejà com a "duque em-palma-do" o, fins i tot, altres moviments del gendre del rei que s'han conegut dins la investigació judicial de la qual és objecte siguin motiu suficient perquè perdi el reconeixement que li atorgà l'any 1998 el govern de Jaume Matas com a consort de la infanta Cristina de Borbó.

De fet, el PP havia apuntat l'abril passat que no només la condemna ferma seria motiu de pèrdua del reconeixement, sinó també les actuacions o manifestacions contràries a l'objecte del reconeixement. Finalment, però, el text que ha tret a exposició pública el Govern només inclou el primer supòsit.

Però la coalició encara vol que es faci una altra passa en el decret i s'impedeixi la concessió del reconeixement al rei, igual com es fa amb la resta d'autoritats en actiu. El text que ha fet públic l'Executiu diu que no es podrà atorgar la més alta distinció de la Comunitat a cap autoritat autonòmica o estatal que es trobi en exercici del seu càrrec "a excepció" del rei. MÉS fa una al·legació perquè desaparegui l'excepció, el rei sigui tractat com la resta d'autoritats en actiu i, per tant, tampoc no pugui rebre la Medalla.

stats