PALMA
Balears 25/08/2013

MÉS acusa el president d'Emaya d'"irresponsable"

L'empresa municipal viu un conflicte laboral en diversos fronts; el darrer s'ha obert després que l'equip de govern del PP hagi anunciat la intenció de reduir-ne la plantilla

Ara Balears
2 min

Palma.La coalició MÉS per Palma afirma que el regidor de Medi Ambient i president d'Emaya, Andreu Garau, "és un irresponsable perquè amenaça amb la privatització de part del servei de neteja d'Emaya si els treballadors no accepten les seves condicions". Això, segons la formació ecosobiranista, suposa "dinamitar qualsevol possibilitat de negociació sobre les condicions laborals". Així ho considerà ahir la regidora de la coalició, Marisol Fernández, qui també acusa Garau de mantenir un tarannà poc democràtic des del moment que s'ha negat a reunir-se amb els representants legals dels treballadors d'aquesta empresa municipal d'aigües i clavegueram. I més quan els treballadors mateixos han manifestat reiteradament, segons MÉS, la seva voluntat de negociar. "En un procés de negociació, la via del diàleg ha d'estar oberta; en cas contrari, no es pot produir mai una entesa, sinó que s'acaba amb una imposició, que és el que Garau està propiciant", sentencià ahir la regidora de l'oposició.

MÉS per Palma acusa el president d'Emaya d'incitar el conflicte amb els representants sindicals i l'insta al diàleg amb els treballadors "perquè és la seva obligació". Fernández recordà que està en joc un servei públic tan important i amb tanta repercussió social com és el de neteja, i instà Garau que actuï "amb seny i responsabilitat".

L'empresa municipal viu un conflicte laboral en diversos fronts; el darrer s'ha obert després que l'equip de govern del PP hagi anunciat la intenció de reduir-ne la plantilla. El batle, Mateu Isern, té previst reunir-se dimarts amb els representants del comitè d'empresa i els anunciarà que no té intenció de fer acomiadaments si els treballadors accepten noves condicions laborals. La intenció de l'Ajuntament de Palma seria després reduir la plantilla a través de jubilacions i no amb acomiadaments. Les 47 persones que havien de quedar sense funcions, per ara n'assumiran altres.

stats