Balears 13/08/2013

MÉS acusa el Govern d'opacitat amb la mort del senegalès

Ara Balears
2 min
Fina Santiago denuncià ahir que el Govern continua sense donar respostes.

Palma.Les respostes que el Govern balear dóna sobre la mort d'Alpha Pam continuen sent "insuficients" i "obscures". Així ho denuncià ahir la portaveu de la coalició MÉS, Fina Santiago, després de rebre les contestacions que el Govern ha donat a una sèrie de preguntes relacionades amb el cas plantejades, per via parlamentària, a la Conselleria de Salut.

Santiago advertí ahir que totes les respostes són genèriques, sense donar cap explicació, i que fins i tot n'hi ha d'insòlites, ja que a la pregunta de quan es va iniciar la investigació per la mort d'Alpha Pam simplement es diu que "des del moment en què se'n va tenir coneixement". Tampoc no hi ha aclariments sobre el motiu de la destitució de l'exgerent de l'Hospital d'Inca Fernando Navarro.

No hi ha igualment resposta convincent, segons MÉS, per a la pregunta relacionada amb els criteris de facturació. MÉS exigeix saber si el protocol de facturació es va adaptar als criteris generals d'agost de 2012 d'atenció a les persones que no tinguessin condició d'assegurats o beneficiaris. Tanmateix, el Govern just diu que "els protocols havien d'adaptar-s'hi", sense aclarir tampoc si es va fer o si es va controlar.

Segons MÉS, els gerents de cada hospital hi havien d'adaptar el protocol, i això "deixa enlaire la interpretació". De fet, cal recordar que, en la pràctica, a l'Hospital d'Inca (i a altres centres, segons han denunciat reiteradament Metges del Món) es presentava a les persones sense targeta santiària un "compromís de pagament". Aquest document, en teoria, estava destinat a estrangers assegurats als seus països, però el seu ús es va generalitzar i es va presentar també a immigrants.

Amb la seva resposta, el Govern de nou intenta limitar les responsabilitats a l'Hospital d'Inca.

stats