Publicitat
Publicitat

MÉS acusa el PP d'utilitzar IB3 i convertir-la en el seu NO-DO

El diputat Nel Martí critica el mal ús que es vol fer de l'article salat a la televisió autonòmica i que el PP es negui a fer del català la llengua usual dels mitjans de comunicació públics

El diputat de MÉS Nel Martí ha assegurat avui que el PP està utilitzant IB3 per fer batalla política i per convertir-la "en una mena de NO-DO", l'històric informatiu de l'època franquista. Per Martí, amb actuacions com la d'implantar l'article salat en els informatius, el PP continua fent passes per gestionar IB3 "com una empresa més de 'lo nostro', al servei dels seus interessos".

Nel Martí ha criticat que el PP hagi modificat el projecte de mandat marc per a la radiotelevisió pública per introduir esmenes sobre les modalitats del català pròpies de Balears. Això, al seu parer, per tal d'utilitzar el canvi en l'estàndard dels informatius d'IB3, encara que literalment no contemplen res que no estigui en l'Estatut i la Llei de Normalització Lingüística.

El diputat de MÉS lamenta que el partit majoritari rebutgi incloure en el mandat marc d'IB3 -que previsiblement s'aprovarà dimarts- propostes com la que establia que la radiotelevisió autonòmica ha de comptar amb un servei d'assessorament lingüístic i primar els productes audiovisuals en la nostra llengua.

Per Martí, el rebuig del PP a treballar per fer del català la llengua usual dels mitjans de comunicació públics "posa en evidència les seves intencions de convertir l'ens públic en una mena de NO-DO". 

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF