MÉS per Mallorca renova els òrgans de direcció amb un discurs ambiciós

David Abril i Bel Busquets seran els nous coportaveus en substitució de Biel Barceló i Fina Santiago

L'Assemblea General de MÉS per Mallorca ha renovat els òrgans de direcció de la federació en una assemblea celebrada, aquest dissabte, a Inca. Els diputats David Abril i Bel Busquets han estat elegits nous coportaveus de la formació en substitució de Biel Barceló i Fina Santiago. La nova executiva està formada per 15 membres, set dels quals es presentaven com a llista única. A més d'Abril i Busquets, la formaven Mercè Bujosa, Miquel Oliver, Biel Frontera, Kika Coll i Antoni Reus. A banda, vuit membres més han estat elegits per votació directa. Són Lluís Apesteguía, Margalida Capellà, Joana Aina Campomar, Alice Weber, Antonina Ferrà, Joan Font, Guillem Balboa i Miquel Gallardo.

També s'ha renovat el Consell Polític que estarà compost per 31 persones: 15 membres electes de l'executiva (amb veu i vot) i 16 membres més electes en assemblea. Aquests, que tindran veu però no vot, han estat triats en 38 candidatures. Entre els més votats hi ha Fina Santiago, Antoni Verger i Rosa Cursach.

Els nous líders de la formació s'han dirigit als acòlits un cop s'han conegut els nous rostres dels òrgans de direcció. El coportaveu David Abril ha promès fer passes cap al turisme sostenible. "No ens conformam amb el fet que milions de turistes venguin a les nostres illes i mentrestant hi segueixi havent milers de persones que ho passen malament, mentre quatre famílies se'n duen els doblers a Panamá!, Busquets, per la seva banda, ha carregat contra el model de finançament i les darreres amenaces de Madrid. "No ens conformam perquè en aquesta Espanya està de moda que els ministres en funcions facin altres «fechorías», com Montoro que ara ens amenaça de retenir allò que és nostre, que és de la ciutadania, com si ens haguéssim de conformar a tenir una pitjor educació, sanitat o serveis socials que els altres", ha assegurat.

Els dos líders sortints han donat tot el suport a la nova directiva. Biel Barceló ha destacat que "som una formació capdavantera en el que després s'ha anomenat nova política i hem de continuar per aquest camí". Per la seva banda Fina Santiago ha assegurat que " MÉS per Mallorca ja no és un projecte, sinó que és una realitat" i ha dit que quan sigui gran entre els seus records dels quals se sentiran més orgullosa, hi haurà el fet d'haver estat la primera coportaveu de MÉS.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF