MÉS per Mallorca creu que ha arribat l'hora d'imposar un sostre de turistes

La formació ecosobiranista presenta una iniciativa que pretén frenar la creixent privatització dels espais públics a Son Sant Joan

El coportaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, ha afirmat, aquest dijous que "és el moment d'impulsar mesures de control i contenció" per pal·liar els efectes negatius de la massificació turística que pateix l'Arxipèlag. L'ecosobiranista aposta per "mesures valentes que serveixin per corregir aquesta deriva, com posar un sostre de places turístiques hoteleres i de lloguer".

Amb tot, ha reconegut que "es tracta d'un tema molt complex" i que és molt difícil tenir la capacitat de decidir sobre el turisme massiu "si no tenim sobirania sobre els aeroports". En aquest sentit, ha lamentat que "l'Estat no en vol ni sentir a parlar", d'imposar un sostre de visitants.

Un aeroport més humà

Abril ha recordat que, només enguany, està prevista l'arribada de 26 milions de turistes per l'aeroport de Palma, unes instal·lacions, ha dit, que "hauria de rescatar la vocació de servei públic". Per aquest motiu, MÉS per Mallorca ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) que rebutja la creixent privatització de l'espai públic de Son Sant Joan. Un dels exemples més flagrants, segons ha dit, és l'obligació per a tots els passatgers de travessar un establiment comercial situat just després del control de seguretat. El centre és gestionat per la multinacional World Duty Free Group, comandada per l'exministre de Foment Rafael Arias-Salgado i ara en mans de la suïssa Dufry. Abril ha denunciat que aquesta pràctica suposa una "clara privatització de l'espai públic, a més d'una invasió de la intimitat dels passatgers". La iniciativa parlamentària de MÉS proposa revisar la distribució dels espais a l'aeròdrom i fomentar la implantació d'àrees d'esbarjo infantil o de lectura.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF