MÉS per Mallorca vol que les Balears tinguin un règim especial energètic com el canari

Demanarà que l'Estat pacti amb el Govern les inversions en aquest àmbit

MÉS per Mallorca demanarà que es negociï amb l'Estat l'elaboració d'un règim especial d'energia per a les Balears com el que tenen les Canàries perquè "ens tractin igual que als altres". A més, s'exigirà que les inversions que el govern central faci en matèria d'energia a les Illes es pactin abans amb el Govern.

Ho ha anunciat aquest dimecres el portaveu parlamentari de la formació, David Abril, qui considera que a Madrid se li ha d'exigir "respecte" per la proposta de pla de transició energètica que ha fet l'Executiu, que inclou mesures rebutjades pel govern central, com el tancament del Murterar.

"Diuen que no hi ha viabilitat econòmica per fer-ho, però no és veritat", ha afirmat Abril. El diputat ha criticat la decisió de Madrid per ser "un atac a la sobirania energètica" i per voler "exercir control i poder sobre l'energia". També ha assegurat que "el que no és viable és continuar cremant carbó".

La proposta, una Proposició No de Llei, passarà dimarts pel Parlament i, probablement, tindrà com a elements centrals del debat el tancament del Murterar i la gasificació de la central tèrmica de Maó.

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF