MÉS: "El govern central està més preocupat pels empresaris taurins que per la nostra gent"

Busquets ha demanat contundència a l'Executiu autonòmic a l'hora de defensar la Llei de benestar animal

La coportaveu parlamentària de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha lamentat aquest dilluns que "el govern central es preocupa més pels empresaris taurins que per la nostra gent". Busquets ha demanat contundència al Govern autonòmic a l'hora de defensar la llei de benestar animal contra la qual l'executiu central recorrerà al Tribunal Constitucional.

"El govern utilitza el Constitucional com a arma per recentralitzar", ha criticat la coportaveu, qui ha denunciat que cada vegada que l'Executiu balear aprova una llei el govern de Rajoy llança un "avís a navegants" per frenar l'activitat del Pacte.

D'altra banda, el Parlament debatrà aquest dimarts de nou la reprovació del vicepresident Biel Barceló, a proposta del Partit Popular. Els ecosobiranistes, en preguntar-los per aquesta qüestió, han respost que el seu partit "ja ha facilitat tota la documentació" i "ha assumit responsabilitats".

Encreuament de retrets

D'altra banda, el parlamentari Toni Reus ha retret al PP que són ells els que no han assumit responsabilitats pel finançament il·legal del partit, que ha evidenciat el cas Gürtel o el cas Over –peça separada del cas Palma Arena, relacionada amb el finançament irregular de la campanya electoral del 2007–. "Algun dels consellers de Jaume Matas, que la setmana passada va admetre que era corrupte, encara són al Parlament", ha advertit Reus.

"Casualment", ha dit, el PP defensarà aquesta iniciativa mentre que Jaume Matas ha reconegut haver prevaricat i el partit encara no ha retornat una subvenció de 150.000 euros de l'esmentada campanya electoral que no hauria d'haver percebut, segons la Sindicatura de Comptes.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF