Balears 05/08/2013

MÉS reclama a Educació que readmeti "immediatament" els directors menorquins destituïts

Presentarà al Parlament una proposta perquè el Govern "recuperi el diàleg amb la comunitat educativa"

1 min

La coalició MÉS presentarà una proposta al Parlament per "recuperar el diàleg amb la comunitat educativa" i evitar que els estudiants "siguin víctimes d'un govern irresponsable i totalitari", segons que ha declarat aquest dilluns la diputada Fina Santiago. També ha exigit que Educació readmeti els directors menorquins destituïts.

"Demanam seny, responsabilitat i capacitat de diàleg per evitar la imposició pròpia de governs autoritaris. Tenim un sistema democràtic i un convivència social i educativa que no es pot rompre de cop per culpa d'uns governants que volen imposar una ideologia totalitària", ha afirmat Santiago. La coalició considera "imprescindible" que abans del dia 1 de setembre la Conselleria d'Educació "restableixi el diàleg amb la comunitat eductiva".

Segons la diputada allò que la conselleria va considerar com un acte de "desobediència oberta a les ordres o instruccions d'un superior", és en realitat l'aprovació i la modificació del Projecte de Tractament Integrat de Llengües, competència del Consell Escolar del Centre. L'aplicació del Tractament Integrat de Llengües "i ara aquest darrer cop d'estat a les escoles" -les instruccions sobre l'article 20- "ha suposat un atemptat contra l'autonomia dels centres, la capacitat dels Consells Escolars i l'autoritat dels professionals educatius que coneixen de primera mà la realitat de les aules", segons els econacionalistes.

Per això el grup presentarà al Parlament propostes de resolució en suport dels directors destituïts, instant Educació a readmetre'ls, a respectar les competències dels consells escolars, i a recuperar el "clima de diàleg".

stats