Balears 17/08/2013

MÉS diu que Delgado només fa política per als hotelers

J.p.
2 min

Palma.El diputat de MÉS David Abril ha registrat els darrers mesos una sèrie d'iniciatives i preguntes parlamentàries que pretenen redreçar el que consideren un "rumb clarament favorable només als hotelers" pel que fa a la política turística de Carlos Delgado. De fet, Abril aprofità que ja fa un any que s'aplica la Llei general turística per afirmar ahir que "ara que posen dificultats als ciutadans perquè lloguin els seus pisos, hem de recordar que el conseller de Turisme no va tenir cap problema a permetre que els hotelers canviassin l'activitat dels seus establiments i la passassin a pisos o apartaments", va indicar.

Abril considera que la llei "té molts defectes en el plantejament i, sobretot, en la implementació". El diputat de MES assegura que "parlar de turisme a les Balears és parlar de tot i de tots", i va recordar que un dels errors més greus és precisament "impedir el lloguer d'apartaments de particulars mentre es desregula l'activitat turística en benefici d'una part del sector hoteler".

També va voler parlar del tot inclòs, una fórmula que no és tan negativa, a parer seu, sempre que es creïn " sinergies amb la introducció, per exemple, de productes locals en els menús i obligant els establiments hotelers a obrir com a mínim 250 dies a l'any si s'acullen a aquesta modalitat de paquet turístic", digué.

Assignatura pendent

Pel diputat, l'estacionalitat és la "gran assignatura pendent de la política turística balear", ja que l'objectiu hauria de ser disposar d'hotels oberts tot l'any, cosa que no només no succeeix, "sinó que la temporada dels hotels és cada vegada més curta, a diferència del que passa amb altres fórmules".

Quant als aspectes laborals, segons David Abril, la situació actual ha conduït a "més atur i precarietat que mai", ja que, en opinió seva, alguns hotels han començat a desfer les seves plantilles i a substituir-les per treballadors no qualificats".

A més, manifestà escepticisme davant el "contrast" que hi ha entre la voluntat del Govern de crear un turisme de qualitat i la proliferació de fenòmens com el balcòning i els excessos de les party boats . MÉS ha criticat que el conseller de Turisme, Carlos Delgado, encara no hagi enllestit el reglament de la llei, que havia d'estar a la tardor de 2012.

stats