L’unionisme torna a manifestar-se per Palma

L’unionisme espanyolista tornarà a concentrar-se avui migdia a Palma, en una convocatòria “a favor dels cossos i les forces de seguretat de l’Estat, de la unitat d’Espanya i dels ciutadans espanyols a Catalunya i per reivindicar la nostra identitat balear, mallorquina i espanyola”. La manifestació, sota el lema ‘Som balears, som espanyols: per la unitat d’Espanya’, començarà a la plaça d’Espanya, passarà pel carrer dels Oms, les Rambles, el Born i Antoni Maur i finalitzarà davant el Consolat de Mar, on es llegirà un manifest.

Convocatòria ciutadana

La convocatòria ha estat feta per un grup de ciutadans a través de les xarxes i no té, aparentment, cap organització darrere. De fet, el Círculo Balear va subratllar ahir, al seu compte de Twitter, que enviarà una delegació a Madrid per unir-se a la convocatòria que ha fet per a la mateixa hora la Fundació en Defensa de la Nació Espanyola (Denaes).

La manifestació unionista més multitudinària del cap de setmana es preveu que sigui la de Barcelona, convocada per a diumenge. Autocars des de diversos punts de l’Estat s’han organitzat per donar suport a “la minoria silenciosa” catalana, una expressió que ha provocat befes per part del sector independentista a les xarxes socials .

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF