Publicitat
Publicitat

L'oposició s'uneix per demanar un ple extraordinari de control al Govern

Els populars tindran la darrera paraula per decidir si es fa. PSIB i MÉS critiquen que l'Executiu intenti evitar debats i donar explicacions

Els dos grups de l'oposició, PSIB i MÉS, han presentat una petició conjunta perquè el Parlament convoqui un ple extraordinari de control al Govern aquest juliol, després que el PP hagi impedit que en el ple extraordinari de dimarts vinent l'oposició pugui fer preguntes o presentar iniciatives. La convocatòria del ple no és automàtica i serà la majoria absoluta dels populars qui ho decidirà.

Tant la portaveu del PSIB, Francina Armengol, com el de la coalició MÉS, Biel Barceló, han criticat que el Govern intenti evitar els debats de les qüestions d'interès i donar explicacions de tot allò que afecta la ciutadania i han denunciat l'abús del decret llei, l'aprovació de normes amb rang de llei evitant el debat parlamentari. També han advertit que en temps de crisi i de pèrdua de confiança en la política, no té sentit que el Parlament estigui aturat per culpa del nul interès del PP. En aquest sentit, han plantejat mecanismes per allargar el període de sessions a l'estiu.

El ple que demana l'oposició inclouria un bloc de preguntes a l'Executiu sobre qüestions d'interès, un debat amb el Govern sobre els efectes a Balears de la reforma de l'administració que planteja Madrid i dues iniciatives més: una per garantir assistència sanitària a tothom i l'altra per demanar la derogació del Decret de llengües en l'ensenyament que provoca oposició en la comunitat educativa.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF