Publicitat
Publicitat

EDUCACIÓ

Informe PISA: Balears continua a la coa de l'Estat i d'Europa

Els resultats de l'estudi, fets públics avui, revelen que Espanya no arriba a la mitjana de l'OCDE

Els resultats de l'informe PISA, que acaba de fer públics l'OCDE, demostren que tant a les Illes Balears com a Espanya els resultats dels estudiants s'han estancat respecte de l'últim estudi. Segons els autors de l'informe, a l'estat espanyol els coneixements no milloren i queden per davall de la mitjana europea. Balears, per part seva, també queda per davall de la mitjana estatal: la quarta començant per la coa.

L'estudi, que cada 3 anys mesura les capacitats dels alumnes de 15 anys, evidencia el camí que queda per recórrer en matemàtiques. En aquest apartat, les Illes Balears se situen en 475 punts, 19 punts per davall de la mitjana de l'OCDE (494), i 9 punts per davall de la mitjana espanyola (484). Les Illes només tenen per darrere altres comunitats com Andalusia, Múrcia i Extremadura.   

En ciències, el resultat (483 punts) també se situa per davall de la mitjana de l'OCDE (501) i de l'espanyola (496). És significativa, per exemple, la diferència respecte d'altres comunitats, com Castella i Lleó, que se situa 36 punts per sobre de la mitjana balear.

Pel que fa a la comprensió lectora, les Illes han obtingut 476 punts, 9 menys que la mitjana estatal (487) i 20 menys que la mitjana de l'OCDE (496). En aquest àmbit, els resultats per a Catalunya se situen en llindars d'excel·lència, per damunt de la mitjana estatal. Els estudiants catalans ocupen la cinquena posició en el rànquing estatal de comunitats autònomes.

L'informe PISA 2012 inclou els resultats de les proves fetes a alumnes de 65 països. L'OCDE ha examinat fins a 300.000 alumnes.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF