INCENDI A LA SERRA
Balears 02/08/2013

L'incendi a la Serra ja està controlat

L'IBANAT ha rebaixat fins al nivell 0 l'alerta pel foc, que ha arrassat un total de 2.335 hectàrees

Efe
2 min

PalmaL'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) ha declarat controlat aquesta tarda, una setmana després que comencés a Andratx, l'incendi que ha cremat 2.335 hectàrees de la Serra de Tramuntana de Mallorca.

L'organisme responsable de la preservació dels espais naturals ha rebaixat fins al nivell 0 l'alerta pel foc, que ha arrasat una extensa superfície de pineda, alzinar i garriga dels municipis d'Andratx, Estellencs i Calvià.

Durant tota la jornada d'avui 40 efectius de l'Ibanat han treballat sobre el terreny per refredar els punts calents i vigilar que les flames no ressorgissin, i aquesta nit encara romandrà a la zona un reforç de guàrdia.

A més, un helicòpter i una avioneta que fa tasques de vigilància i descàrregues d'aigua estan actives per si fos necessària la seva intervenció.

En els moments de més intensitat de l'incendi, que va poder ser estabilitzat el dimarts al matí, van actuar arribar a actuar fins a 29 vehicles aeris de tots els cossos autonòmics i estatals disponibles i treballaren sobre el terreny fins a 800 efectius, repartits en dos torns.

Durant els propers dies el treball es faran neteges de l'entorn de la carretera entre Andratx i Estellencs, que està tallada per al trànsit general. Només es permet el pas als residents i propietaris.

L'objectiu del Govern balear és obrir el pas "com més aviat possible". Segons l'Ibanat, els tècnics ja han començat a planificar la restauració i reforestació de les àrees afectades per l'incendi.

Els treballs es canalitzaran a través de la comissió "Tot(s) per la Serra", en la qual es coordinaran les iniciatives públiques i privades dirigides a la recuperació d'aquest paratge, declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.

Ja s'ha creat la web http://totspersaserra.caib.es i el perfil de Twitter @ TotspersaSerra per promoure les accions de cara a la recuperació de la Tramuntana.

La més immediata serà un concert a la plaça Josep Maria Llompart de Palma que oferirà el diumenge, a les 19.30 hores, l'Orquestra Simfònica de Balears a favor de la restauració de l'ecosistema de la Trapa, una finca de l'organització ecologista Gob greument danyada pel foc.

stats