Publicitat
Publicitat

L'incendi dels Cubells s'ha estabilitzat i l'emergència es redueix a nivell 1

S'espera que durant la jornada d'avui es doni per controlat

L'incendi als Cubells s'ha estabilitzat des de les 9 hores d'aquest diumenge i a les 14.30 hores s'ha rebaixat l'emergència al nivell 1. El foc està pràcticament apagat, tot i que encara queda alguna flama producte de la combustió d'alguna cendra i per aquest motiu encara no s'ha donat l'incendi per controlat, sinó que es considera "estabilitzat". El perímetre total del foc és de 4.200 metres i es calcula que s'han cremat un total de 40 hectàrees. L'àrea cremada es concentra a l'estreta vall del torrent de l'Aigua, lloc on presumptament es va iniciar el foc quan un veí estava cremant unes canyes. Segons ha informat Miquel Sintes, el cap de departament d'Incendis Forestals de l'Ibanat, s'espera que aquest diumenge l'incendi es doni per controlat i que d'aquí a dos dies es consideri oficialment extingit.

Aquest dissabte es van evacuar 30 habitatges i 110 veïns, i tots ells han pogut tornar ja als seus domicilis. Cap casa ha patit danys. Segons s'ha confirmat des de la Conselleria d'Interior del Govern, no s'ha produït cap ferit i el foc tampoc ha afectat cap casa. De moment continua tancada la carretera que va de Sant Josep als Cubells, entre els quilòmetres 2 i 8.

Segons s'ha informat des de l'Ibanat, encara que durant l'incendi bufava un vent del nord-est suau d'entre 10 i 15 quilòmetres per hora, el foc va avançar per sorpresa de sud a nord: "En la part profunda de la torrentera l'aire s'ha encaixonat i s'ha creat l'anomenat 'efecte brisa', de manera que ha dominat un vent de mar a terra i el foc ha pujat cap al nord", ha comentat Sintes.

En aquests moments encara hi estan treballant 130 efectius humans i 40 terrestres dels diferents organismes d'emergències.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF