L’hotel Delta obre les portes i els treballadors cobren part del deute

Des del dia del seu tancament sobtat, a mitjan setembre de 2014, l’hotel Delta no havia tingut activitat.

Des del dia del seu tancament sobtat, a mitjan setembre de 2014, l’hotel Delta no havia tingut activitat. L’empresa propietat de la família Buades havia venut l’hotel a una gestora que d’un dia per l’altre va desaparèixer i va deixar un deute important als treballadors. Ahir, les portes de l’hotel tornaren a obrir-se i els primers turistes ja s’hi allotjaren. “És un dia especial per als treballadors, que ho hem passat molt malament, que hem lluitat molt pels nostres llocs de feina i pel futur de l’hotel”, deia Brigitte Dereymacker, membre del comitè d’empresa.

De moment, la nova gestora d’aquest emblemàtic establiment de la badia de Palma Best Hotels ha pagat tres mesos de nòmines pendents del 2013 i a poc a poc anirà posant al dia el deute. “A més, ja hem cobrat la primera nòmina d’enguany, després de molts mesos. Tornar a la feina és el millor que ens podia passar i vull agrair l’interès que ha mostrat la societat, inclosos alguns polítics que ens han ajudat”, va dir ahir.

I és que el grup MÉS havia denunciat la situació d’aquests treballadors, amb els quals es va reunir fins i tot al Parlament balear. Eren 70 empleats fixos discontinus que havien quedat sense feina i sense cobrar retards, i per això des de l’àmbit polític es va donar suport a la plantilla. Segons ha pogut saber l’ARA Balears, el ja exconseller d’Economia Joaquín García també va fer gestions per tal d’accelerar el procés de restabliment de subministraments com l’electricitat, que havien estat tallats per impagament.

Gràcies als esforços d’uns i altres, l’hotel Delta ja ha tornat a omplir les seves instal·lacions de visitants. De moment, la plantilla no va més enllà dels 40 treballadors “i, per tant, encara esperam poder augmentar aquesta xifra i retornar als nivells d’ocupació que teníem abans. En altres temporades, el Delta obria les portes molt d’hora, a finals d’hivern. Enguany no ha pogut ser fins a arribar al punt àlgid de la temporada turística, “però és comprensible amb tot el que s’havia generat. Ara el que volem és fer bé la nostra feina, com sempre hem fet, i que els clients se’n vagin satisfets i puguin tornar. Ha estat molt dur, però ja ha acabat”, deia ahir des del seu lloc Dereymacker.

L’hotel Delta va tancar les portes de manera precipitada el 15 de setembre de 2014, quan encara hi havia clients allotjats. A més a més, alguns treballadors estan pendents de cobrar nòmines de 2014 i fins i tot de l’any 2013. D’altra banda, altres empleats han començat a presentar demandes per acomiadament, ja que han se’ls ha acabat la prestació d’atur.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF