Les dades del projecte
Balears 25/06/2013

L'explotació del jaciment podria començar el 2020

1 min

Calendari d'actuacions

A finals de l'any 2013 s'iniciarà una campanya amb ones sísmiques de 260 decibels per radiografiar el fons marí. Aquestes dades seran analitzades pels experts i, si són positives, la primera perforació exploratòria per cercar hidrocarburs es realitzarà l'any 2015, mentre que l'explotació definitiva i completa del jaciment no començarà fins al 2020.

Petroli a la Mediterrània?

El 17 de gener de 2009 les prospeccions petrolíferes van trobar a 80 quilòmetres de la costa israeliana de Haifa una gran bossa de gas que podria contenir un total de 275 bilions de metres cúbics de gas. També està pendent d'explorar una altra bossa de gas trobada a 130 quilòmetres de la costa, l'explotació de la qual es negocia entre Israel, el Líban i Xipre.

Espècies amenaçades

Segons l'estudi del Consell d'Eivissa, els 260 decibels de les prospeccions sísmiques perjudicaran especialment a cetacis com el dofí mular ( Tursiops truncatus) , el dofí comú ( Delphinus delphis ) o el dofí llistat (Stenella coeruleoalba ) i podria provocar l'extinció de la Pardela balear (Puffinus mauritanico ). També es veurein afectades les praderes de posidònia.

stats