L'exintendent de la Policia imputat du a la barra Cort per haver-lo destituït

Antoni Vera es troba implicat en el cas de les oposicions manipulades i s'ha reincorporat al cos com a subinspector

L'exintendent en cap de la Policia Local de Palma, Antoni Vera, ha duit l'Ajuntament als tribunals per haver-lo destituït del seu càrrec després d'haver estat imputat en cas de les oposicions manipulades, origen de totes les investigacions judicials per corrupció que després s'han destapat en aquest cos. Vera va ser apartat del càrrec just després de ser imputat, el setembre de 2013, però no va ser fins a l'octubre passat quan li va ser notificat el cessament com a intendent, càrrec que ocupava de manera interina. Mesos abans el ple de Cort havia aprovat per unanimitat suprimir aquesta plaça sempre que la normativa ho permetés.

L'equip de govern de Mateu Isern ha anunciat aquest divendres que es personarà en el contenciós interposat per l'exintendent en cap. No és la primera denúncia que interposa contra els seus anteriors superiors polítics. Després de l'acord per suprimir i amortitzar la seva plaça, Vera va interposar una querella contra el mateix Isern i el regidor de Seguretat Ciutadana, Guillermo Navarro, que la Fiscalia Anticorrupció va arxivar ràpidament. L'excomandament policial sostenia que la decisió responia a una "represàlia política".

En qualsevol cas, Vera es troba reincorporat a la Policia Local de Palma des del mes de novembre passat perquè va recuperar la plaça de subinspector que ocupava abans de ser nomenat per Mateu Isern a principi de la legislatura per dirigir el cos en el nou càrrec d'intendent en cap. Vera està destinat en aquests moments a la policia de barri, ara anomenada policia comunitària. Juntament amb ell, el setembre de 2013 també va ser imputat l'exdirector general de Seguretat Ciutadana, Enrique Calvo, que dimití. Entre d'altres, a partir de l'avanç de les investigacions, ara hi estan imputats el cap de la Policia Local que substituí Vera, Joan Mut, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Guillermo Navarro.EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF