L'excel·lència val 5.000 euros

El municipi de Sant Josep, a Eivissa, cerca els estudiants que, tot i haver de marxar fora de l'illa, tenen un expedient brillant

La Regidoria d’Educació de l’ Ajuntament de Sant Josep, a Eivissa, repartirà 5.000 euros entre els tres estudiants del municipi que hagin acabat d'una manera més brillant els estudis universitaris durant el curs 2015-16. L'objectiu és "premiar i propiciar la cultura de l’esforç, el mèrit i l’excel·lència". 

"Per a un estudiant eivissenc, en aquest cas del municipi de Sant Josep, estudiar una carrera sol suposar no només un esforç en el rendiment acadèmic sinó, moltes vegades, un gran sacrifici econòmic per a la família i per al mateix estudiant, que sovint ha de traslladar-se fora de l’illa per cursar els estudis", explica el departament d'Educació, de  Maria José Guisado Costa, en un comunicat. Així, "a les despeses acadèmiques pròpies s’hi ha de sumar, a més, el transport i l'habitatge". Una despesa addicional que altres estudiants que viuen en zones universitàries no tenen. 

Per tant, "quan un estudiant universitari del municipi de Sant Josep, superant tots els sobreesforços i dificultats ja comentats, no només finalitza els seus estudis universitaris sinó que ho fa amb un expedient brillant, cal reconèixer-li i incentivar aquest mèrit", insisteix el comunicat. 

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF