L'excapellà de Selva afirma "mai havia sentit tantes mentides"

El batle pedani de Calonge també diu sentir-se amenaçat per part del pare de la nina

Aquest mati s'ha reprès el judici de l'excapellà de Selva pels suposats abusos a la menor de 12 anys el mes de febrer del 2015. El cas ha quedat vist per a sentència després de que la Sala número 1 del Tribunal Superior de Justícia escoltàs el testimoni d'Antòni Matas, batle pedani de Calonge (Santanyí), qui ha explicat la relació d'amistat i de compra-venta amb l'acusat i ressaltant que es va sentir amenaçat per part del pare de la nina, mitjançant una conversa telefònica el 16 de maig del mateix 2015. 

El testimoni ha explicat que aquell dissabte es trobava amb la seva família i amb el senyor Cano a l'immoble situat a Cala Mondragó que, aquest, acabava de comprar a l'exrector. Estaven reunits per ajudar a Cano a fer el trasllat de les seves pertinences, quan Matas rebé la telefonada de Bartomeu Esteve, pare de la nina. El testimoni assegura que es sentí amenaçat i que li va arribar a dir "Tolo, me sent amenaçat i estic gravant la conversa, a partir d'aquell moment es va aturar". Segons el testimoni, el pare de la nina, el va advertir de que aquella casa li serviria d'indemnització per una sèrie de denuncies que posaria a Cano. Just després de la conversa telefònica, Cano va explicar-li que a ell també l'havia amenaçat amb arruïnar-li la vida si no li facilitava la quantitat de 60.000 euros. 

L'exrector també ha volgut dir la seva, remarcant que "mai havia sentit tantes mentides i no sé com un pare pot manipular a la seva filla d'aquesta manera". El capellà, ja jubilat, manté la seva postura recordant que mai ha tocat a cap nin i que el pare de la nina primer li demanà ajuda perquè no sabia com tractar la seva filla després de la mort de la mare de la nina i com explicar-li que ara, la seva parella espera un nou germà per a ella. 

Segons la fiscalia els fets van tenir lloc el mes de febrer del 2015, quan la menor de 12 anys, quedava a dormir al domicili de Santanyí del sacerdot jubilat. Durant el vespre la nina va tenir por i va posar-se a dormir din els llit del senyor Cano. Presumptivament, el capellà comença a acariciar-li el melic i va anar baixant fins a l'engonal, moment en que la nena va fer-li un cop de colze. Mentrestant, el defensor de Cano recalca que hi ha incoherències en les declaracions de la nina, tan en quan a la descripció de l'habitació com amb quin tipus de vestimenta va dormir aquell vespre. 

Després de totes les intervencions el judici d'avui ha quedat vist per a sentència. 

Etiquetes

EDICIÓ PAPER 11/11/2018

Consultar aquesta edició en PDF