L'excapellà de Selva acusat d'abusos diu que el pare de la menor li va demanar 60.000 euros

El ministeri públic demana que sigui condemnat a 3 anys de presó

L'excapellà de Selva acusat de presumptes abusos sexuals a una menor ha assegurat avui en el judici que "el pare de la nina em va dir que si no li donava 60.000 euros em destruiria la vida i després em denunciaria perquè qualsevol jutge els creuria abans a ell i a la seva filla que a mi ".

El capellà, que va ser professor del pare de la menor, ha explicat davant el tribunal de la secció primera de l'Audiència que a tots dos els unia una relació "de treball" perquè l'home el va ajudar a intentar vendre un habitatge i que ser ser per aquesta possible venda que li va demanar els diners inicialment.

Segons l'acusat, que ha negat els abusos i ha dit que tot era "absolutament fals", la nina va anar a casa pocs dies després de la mort de la seva mare perquè el seu pare li va demanar que l'ajudàs a superar aquesta situació familiar i perquè li havia de comunicar que ell i la seva nova parella esperaven un fill.

"És l'única vegada que he estat a soles amb la nina. Vàrem haver parlar durant una hora més o menys, asseguts a la taula llitera", ha afirmat el exsacerdot, que ha detallat que la menor "va dormir en una habitació en què hi ha dos llits , on dormia la meva assistenta". "Ni tan sols la vaig fregar", ha afegit en un altre moment de la seva declaració.

El pare ha relatat després que va ser el sacerdot qui es va oferir a ajudar-lo amb la seva filla, que llavors tenia 12 anys. Després dels presumptes abusos, la nina li va demanar que no la dugués "mai més a casa d'aquest senyor". "Em va dir que l'havia ficat amb ell al llit i no vaig voler saber res més, vaig anar directe a la policia", ha afegit.

Segons la Fiscalia, els fets que es jutgen van ocórrer el febrer del 2015, al domicili del sacerdot jubilat a Calonge, al municipi de Santanyí, quan la menor, que tenia por de dormir sola, es va ficar al llit d'ell, i l'acusat, amb intenció de satisfer els seus desitjos sexuals, va començar a tocar-li l'abdomen, baixant fins al maluc i l'engonal, moment en el qual la nena, en sentir-se incòmoda, li va clavar un cop de colze.

El ministeri públic demana que sigui condemnat a 3 anys de presó.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF