L'exsecretària de Nóos declara que mantenia contacte habitual amb el secretari de les infantes

L'arquitecte que va reformar la mansió d'Urdangarin i Cristina assenyala l'exassessor Miguel Tejeiro

La secretària de l' Instituto Nóos, María Luisa Massuet, ha explicat davant el tribunal que jutja el cas que mantenia comunicació "habitual" amb el secretari de les infantes, Carlos García Revenga. En aquest sentit, ha detallat que "sovint se li demanaven coses de protocol" i qüestions relacionades amb l'agenda d' Iñaki Urdangarin.

L'administrativa ha afirmat que Urdangarin i Diego Torres dirigien l'Instituto Nóos "de manera conjunta", si bé ha matisat que era habitual que "Torres em demanàs que li preparàs documents perquè treballava els caps de setmana i llegia moltíssim". En general, Massuet ha descrit el seu dia a dia a Nóos com a "frenètic". En aquest sentit, ha destacat que es va fer "molta difusió a través de cartes i invitacions" dels esdeveniments Valencia Summit i Illes Balears Forum.

L'exempleada ha reconegut que no distingia entre Nóos Consultoría i l'Instituto Nóos, malgrat que el seu contracte la vinculava a la primera societat, i ha declarat que sabia que altres treballadors canviaven sovint de societat, tot i que exercien sempre les mateixes funcions.

L'arquitecte esquitxa Tejeiro

En la vint-i-sisena jornada del judici, han declarat una vintena de testimonis, la majoria dels quals extreballadors i proveïdors de Nóos. Entre aquests, el responsable d'una impremta, dues traductores i un distribuïdor d'ordinadors.

El testimoni més esperat a la sessió del matí era el de l'arquitecte que va reformar la mansió que Urdangarin i la infanta Cristina tenien al barri de Pedralbes, a Barcelona. Marc Viades ha assegurat que va facturar la meitat de la feina a Aizoon perquè li ho va indicar l'exassessor fiscal d'Urdangarin, Miguel Tejeiro.

L'exduc de Palma i Torres van atribuir a Tejeiro  tota la responsabilitat de les presumptes irregularitats comeses. Tejeiro, en canvi, va assegurar que ell es va limitar a seguir les pràctiques dels dos exsocis.

L'arquitecte ha explicat que part dels objectius de la reforma era habilitar un espai dins la casa perquè servís com a oficina d'Aizoon, la societat de la qual són copropietaris Urdangarin i la infanta. Aquest espai ocupava uns 200 metres quadrats i disposava d'un accés independent, un vestíbul, un despatx, una sala de juntes i, fins i tot, un muntaplats que comunicava directament amb la cuina.

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF