Salvem les Fontanelles demana a la promotora que desisteixi de construir Palma Springs

L'organització ecologista considera que seria una "irresponsabilitat" que les administracions l'autoritzassin

La plataforma Salvem les Fontanelles ha demanat aquest dimecres a la promotora del centre comercial Palma Springs que desisteixi de continuar intentant executar el projecte i ha advertit a les administracions que autoritzar-lo seria "una irresponsabilitat".

L'agrupació per la protecció de l'aiguamoll de les Fontanelles demana tant a les institucions que han de resoldre la petició com a l'empresa que promou el centre comercial que descartin definitivament el projecte, "després de fer una anàlisi mínimament racional i de sentit comú de les seves escasses possibilitats d'arribar a bon port".

Salvem les Fontanelles posa en relleu que l'obertura del centre comercial Fan Mallorca ja ha saturat de trànsit la zona est del municipi de Palma i una altra gran superfície amb botigues generaria "un col·lapse definitiu dels accessos a l'aeroport".

"Sembla mentida que equipaments d'aquestes característiques es posin en funcionament sense capacitat d'haver previst com afectarien la circulació", recalca la plataforma, que afegeix a aquest problema l'impacte negatiu que les grans superfícies tenen sobre el petit comerç.

"Aquests dos aspectes són suficients per descartar un nou centre comercial", afegeix Salvem les Fontanelles, que recorda que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha avalat la denegació de la llicència a l'empresa Unibail Rodamco per a Palma Springs.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF