L'empresa que explota el Nassau Beach del Portitxol té fins dijous a les 14 hores per desallotjar-lo

L'Autoritat Portuària de les Balears ha rebut l'autorització judicial per executar el desnonament

L'Autoritat Portuària de les Balears (APB) ha donat 24 hores a l'empresa que explota el bar restaurant Nassau Beach, situat a la zona de Troneres del port de Palma, per desallotjar-lo.

L'APB té des d'aquest dimecres la interlocutòria judicial que l'autoritza a entrar al local, després que el 5 d'abril el consell d'administració de l'entitat decretàs el desnonament administratiu de l'empresa Insula Avantia, ha indicat en un comunicat.

L'APB ha instat en diverses ocasions a cessar de manera immediata l'ocupació d'aquesta part de domini públic portuari perquè l'ocupa indegudament i sense títol que l'habiliti per fer-ho des de desembre de 2016.

Aquest dimecres la Policia Portuària ha comunicat a l'empresa Insula Avantia el contingut de la interlocutòria judicial i l'APB li ha donat 24 hores de termini per fer efectiva la desocupació de l'establiment.

Passat aquest període, l'APB procedirà a tallar el subministrament d'electricitat, gas i aigua, a més d'entrar al local amb la col·laboració dels cossos i forces de seguretat de l'Estat si és necessari. El termini acaba aquest dijous a les 14.00 hores.

A l'octubre de 2014 va finalitzar la concessió d'Insula Avantia per a l'ús de les instal·lacions explotades comercialment com Nassau Beach.

Des d'aquest moment s'ha permès l'explotació d'aquest espai mitjançant les corresponents autoritzacions atorgades per l'APB. Finalitzat aquest termini addicional, el desembre passat, i previ avís a l'empresa, es va iniciar un procediment sancionador per ocupació de domini públic sense autorització l'1 de febrer.

Després de les al·legacions presentades per l'empresa, el consell d'administració va resoldre desestimar-les i executar el desnonament administratiu l'abril passat.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF