L'avantprojecte de la llei agrària surt a exposició pública

S'hi podran presentar al·legacions fins al 15 de desembre

El Butlletí Oficial de les Illes Balears recull aquest dimarts el començament del període d'exposició pública de l'avantprojecte de la llei agrària de les Illes Balears, al qual es podran presentar al·legacions fins al 15 de desembre.

La tramitació ordinària, segons ha informat el Govern, comença després d'un procés de participació en el qual s'han mantingut una trentena de reunions amb un ampli espectre d'interlocutors, com les organitzacions agràries, les entitats ecologistes, els col·legis professionals, el sector ecològic, les cooperatives, els consells insulars i la resta de conselleries, entre d'altres.

El Govern vol obligar els propietaris a mantenir les finques rústiques en condicions adequades

Ha apuntat també que, precisament per seguretat jurídica i a petició d'alguns d'ells, es crea una llei nova, amb un text consolidat, a fi que sigui més eficaç.

L'avantprojecte de llei se centra en la seguretat i la sobirania alimentosa, i prioritza la producció d'aliments sobre altres activitats relacionades amb l'activitat agrària –com algunes activitats complementàries d'oci i els cultius energètics–, la venda directa i la transformació del producte a totes les Illes Balears.

EDICIÓ PAPER 16/02/2019

Consultar aquesta edició en PDF