L'assemblea de MÉS tindrà la darrera paraula sobre el pacte amb Podem

Els ecosobiranistes es reuneixen a les 19 h del capvespre, quan faltin cinc hores perquè acabi el període d'inscriure coalicions

La patata calenta està en mans, ara, de MÉS. Els ecosobiranistes han convocat, aquest capvespre,  la tercera assemblea en una setmana per debatre  la darrera oferta que Podem els ha traslladat aquest dematí després d'aprovar-la el Consell Ciutadà que es va allargar fins passada la mitjanit. La portaveu parlamentària, Laura Camargo, considera la proposta "il·lusionant" i ha assegurat que la formació dels cercles "té moltes esperances en què l’assemblea de Més voti favorablement aquesta mà estesa".

La nova oferta concedeix finalment el número tres de la llista del Congrés a MÉS però només per dos anys i amb la condició que romangui adscrit al Grup parlamentari de Podem. La candidatura al Senat ja no aniria encapçalada per dos candidats de MÉS (un per Mallorca i un per Menorca) sinó per Podem. En aquest sentit, Camargo ha confirmat que Margalida Quetglas repetirà com a cap de llista a la cambra alta mentre que el segon lloc s'està discutint. Camargo, no obstant això, ja ha avançat que el partit serà flexible pel que fa "a les qüestions de les illes".

Els coportaveus de MÉS, David Abril i Bel Busquets, han convocat als mitjans a les 21 h del capvespre. Llavors, ja s'hauria de conèixer la decisió final si bé tots dos partits ja han expressat la voluntat de negociar fins  al final del termini, és a dir, fins a aquesta mitjanit.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF