Publicitat
Publicitat

L'anticicló s'instal·la fins la setmana que ve

La tramuntana moderada al nord i l'aparició de les boires a l'interior seran els únics canvis remarcables de cara al cap de setmana llarg

Molts termòmetres van arribar ahir als valors més alts de les dues últimes setmanes, però tot i així la nit ha estat freda. Aquest matí hi ha més temperatures sota zero que ahir ( valors actuals), i com sol passar en les situacions d'anticicló, les diferències entre uns pobles i altres són importants, fins i tot a pocs quilòmetres de distància. Al migdia l'ambient serà tan suau com ahir, a molts indrets se superaran els 15 graus al centre del dia.

Avui farà sol arreu, només amb alguns bancs de boira matinals que puguin aparèixer de forma local a l'interior i que ràpidament tendiran a desaparèixer. Els dies vinents no hi haurà canvis destacables en el temps, els més importants seran l'aparició de la tramuntana al nord divendres, amb ratxes que si bé no seran fortes, sí que superaran els 50 km/h a molts indrets del Pirineu, de l'Empordà de la Catalunya del Nord i del nord de les Balears. L'altre canvi destacable afectarà les fondalades interiors, on les boires s'hi aniran instal·lant amb el pas dels dies, i probablement seran persistents durant el cap de setmana.

Les temperatures s'aniran fent cada cop més contrastades entre el matí i el migdia. Les nits continuaran sent fredes i humides, però els migdies fàcilment se superaran els 15 graus. A les zones de muntanya hi haurà una forta inversió tèrmica, el fred s'estancarà a les valls, i en canvi a alta muntanya l'ambient hi serà més suau.

A www.arabalears.cat/meteo hi trobareu la previsió per al vostre municipi.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF