Publicitat
Publicitat

L’alternativa a la recollida pneumàtica, fora consens

L’equip de govern del PP rebutjà ahir en comissió una proposta que el PSOE durà al proper ple per instar l’Ajuntament a consensuar amb veïns, comerciants, ARCA i els grups de l’oposició l’alternativa que s’ha d’implantar per a la recollida de residus al centre històric, després que el sistema de recollida pneumàtica faci gairebé dos anys que està fora de servei.

El tinent de batle i responsable d’Emaya, Andreu Garau, justificà el rebuig assegurant que ha mantingut reunions amb veïns i comerciants però que ja està decidit que Emaya obri un procés de “diàleg competitiu” entre empreses perquè presentin les seves propostes de sistema de recollida i que s’atenguin a uns criteris perquè sigui “selectiu al màxim, còmode, silenciós i visualment no impactant”. Posteriorment es farà una licitació del servei per un valor de devers 1,4 milions d’euros.

El regidor socialista José Hila criticà que veïns i comerciants encara “no saben res” i que Garau volgués inicialment fer el procés per via urgent. La regidora Neus Truyols (MÉS) s’afegí a la proposta, criticà que el procés obert per Emaya pot significar “deixar en mans de les empreses que triïn el sistema” i demanà que s’estudiï l’opció de la recollida “porta per porta”.

Garau rebutjà tot això, defensà que el retard en la solució l’ha motivat el contenciós judicial per la fallida del sistema anterior i acabà mostrant fotografies de pobles bascs on governa Amaiur per mostrar que, al seu parer, el sistema porta per porta no funciona.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF