Publicitat
Publicitat

Enbreu

L'al·lota de Calvià podria haver fugit i n'aturen la recerca

La manca d'indicis de violència en la desaparició i el vídeo que el pare de l'al·lota i alguns amics havien enregistrat demanant-li que tornàs feien pensar més aviat en una fugida

Cinc dies cercant-la

Els agents de la Guàrdia Civil i la Policia Local i els Bombers que cercaven des de dilluns Malén Zoe Ortiz, l'al·lota de quinze anys desapareguda des de dilluns a Calvià, varen aturar-ne la recerca ahir horabaixa, segons l'112. Hores abans, la delegada del govern espanyol a les Illes Balears, Teresa Palmer, havia admès que hi havia "una possibilitat alta" que la desaparició fos "una fugida voluntària".

Després de cinc dies de recerca intensa, a la qual fins i tot s'havia dedicat un helicòpter de la Guàrdia Civil, s'aturava la recerca arran d'una decisió de la Guàrdia Civil, segons informaren els Bombers de Mallorca a l'agènciaEfe. La manca d'indicis de violència en la desaparició i el vídeo que el pare de l'al·lota i alguns amics havien enregistrat demanant-li que tornàs feien pensar més aviat en una fugida.

El vídeo

Palmer insistia ahir que la Guàrdia Civil investigava la possibilitat de la fugida, però que no havia descartat cap hipòtesi. Tot i amb això, la suspensió de la recerca indicaria que aquesta possibilitat ha anat prenent més força. Al vídeo publicat a YouTube, el pare d'Ortiz li diu a càmera: "Aquí hi som la teva família, els teus amics i tota la gent que t'estima per dir-te que tornis i que tots cometem errors, que tot s'arregla parlant". Una dona afegia: "Surt d'on siguis, que no passa res, estàs perdonada, es parlarà". No demanaven a ningú que tornàs la nina ni si sabien si li havia passat res.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF