MEDI AMBIENT

L’aeroport de Maó tindrà una depuradora

Després d’aquesta decisió, l’entitat pública AENA rebrà poc menys de dos milions d’euros fins al 2026 per dur a terme les obres de construcció de la depuradora de l’aeroport

El Govern de les Illes Balears va aprovar ahir la despesa per atendre la indemnització per les obres de l’EDAT de l’aeroport de Menorca. Després d’aquesta decisió, l’entitat pública empresarial Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) rebrà poc menys de dos milions d’euros fins al 2026 per dur a terme les obres de construcció de la depuradora de l’aeroport menorquí.

No obstant això, la despesa encara requereix l’aprovació del Consell de Govern per fer-se efectiva, ja que es distribueix en més de cinc anualitats.

Entre enguany i el 2026, l’entitat pública empresarial rebrà exactament 1.921.642,76 euros procedents de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.

El Consell de Govern va autoritzar la tramitació de l’expedient de les obres de construcció de l’estació depuradora d’aigües residuals de l’aeroport de Menorca. Aquestes es financen amb el cànon de sanejament. Tanmateix, el Govern autonòmic ha aprovat la despesa per atendre el pagament proposada per la Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques.

D’acord amb la Llei de finances de 2014, les despeses que es distribueixen en més de cinc exercicis requereixen l’aprovació del Consell de Govern.

Tant el Govern com AENA esperen que aquest acord serveixi per millorar la gestió de residus a l’àrea circumdant de l’aeroport i que, alhora, reverteixi en una millora de la flora de la zona.

EDICIÓ PAPER 29/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF