L'adoctrinament no entra dins el pacte educatiu estatal

Ciutadans insisteix que Alta Inspecció ho ha d'investigar perquè és previ a l'acord

"Previ al pacte". La portaveu educativa de Ciutadans al Congrés, Marta Martín, ha insistit que el tema d'Alta Inspecció i els casos "d'adoctrinament" venen d'abans de les reunions que s'estan duent a terme a la subcomissió per al Pacte per l'Educació per consensuar un text que serveixi de base per a una nova llei educativa, format per 14 punts que han d'estar acordats abans de l'abril de l'any que ve. 

"Alta Inspecció és el marc legal que s'ha de tenir per garantir el dret a l'educació de tots els nins i més enllà del contingut que debatem al Pacte roman intacte", ha assegurat Martín. La portaveu educativa de Ciutadans ha assenyalat que el seu grup no ho considera part del pacte perquè "ja és a la Constitució". 

Per la seva banda, el portaveu d'Units Podem, Joan Mena, ha destacat que el debat de la setmana passada al ple del Congrés "deixa clara la voluntat del PP i Ciutadans d'arribar a un pacte que és pur aparador". "Si temes més sensibles com l'adoctrinament els duen a l'escenari del ple, quan aquí estam treballant a la subcomissió, em sembla que és una irresponsabilitat que pot posar en dubte la voluntat real d'arribar a un pacte per part del PP i de Ciutadans", hi ha afegit. 

Fins ara, s'han debatut vuit dels catorze punts del guió establerts prèviament. En aquest guió apareix, a més del tema de les xarxes, el finançament del sistema educatiu, les avaluacions i l'ensenyança de religió. Abans d'aquesta fase de cerca del pacte, des del passat febrer i fins a l'octubre, els grups van seguir les compareixences de més de 80 experts educatius, una ronda que va tancar el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo. 

EDICIÓ PAPER 24/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF