TRIBUNALS

L'acusat de la mort d'un jove a Campos: "Jo no havia matat ni una mosca, jo em vaig defensar"

La Fiscalia demana 25 anys de presó per un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament

El Tribunal del Jurat de l'Audiència Provincial ha arrencat el judici contra Marcos F.P. que matà a ganivetades R.M.V., un jove de 22 anys, a Campos l'any 2014. Segons la Fiscalia, l'acusat després de discutir amb la víctima per uns vídeos de contingut sexual, agafà una botella i la trencà en el cap del jove; llavors l' apunyalà unes 9 vegades

El Ministeri Fiscal demana per a l'acusat la pena de 25 anys de presó perquè creu que és autor responsable d'un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament. També sol·licita una indemnització de 200.000 euros per als pares de la víctima. L'acusació particular personada en el cas, que representa la família del mort, s'ha sumat a la versió de la Fiscalia. Pensen que no va tenir cap possibilitat de defensar-se i que l'acusat es va assegurar la mort del jove.

En canvi, la representació processal de l'acusat no comparteix amb les parts acusadores la mateixa visió dels fets. Insisteix que fou una baralla i que l'atacà en legítima defensa. Marcos F.P. reconeix els fets, però ha explicat que la víctima l'extorsionava i li feia xantatge.

L'advocat de la defensa, Bartomeu Salas, ha assegurat que l'acusat no havia faltat mai a fer feina i que feia 25 o 30 anys que no provava la droga. Segons Salas, el dia dels fets no estava en els seus cabals, anava drogat perquè la víctima li donava cocaïna i ja no podia més de l'extorsió que patia.

La declaració de l'acusat

"Estava feliçment casat i amb la dona de la meva vida", ha començat així la seva declaració l'acusat del crim de Campos. L'home de 54 anys ha contat que va conèixer R.M.V. en un bar de Campos que freqüentaven tots dos. Segons Marcos, un vespre mirant un partit de futbol, robaren una bossa de la víctima de dins el cotxe de l'acusat, en la qual hi havia un ordinador, una càmera fotogràfica professional i un dron. A partir d'aquell moment, segons l'acusat, la víctima li reclamava que li pagués el que valia l'equip professional amb què treballava, valorat en entre 12.000 i 16.000 euros. Una xifra, que segons Marcos, va anar pujant amb el temps. Sembla ser que després de la seva detenció, descobrí que la bossa en realitat no havia estat robada, aparegué en el registre de la casa de la víctima. 

"Perquè callàs li vaig donar 500 euros i li vaig dir que aniria pagant a poc a poc. Em va fer pena, vaig creure que li havien robat", ha afirmat Marcos. "Un calvari", ha dit que havia passat l'acusat d'ençà que conegué el jove. Creu que fou un objectiu per obtenir doblers. L'acusat ha assegurat que arribà a pagar uns 35.000 euros. Amb les "llibretes a zero", ha dit que quedà.

Pel que fa a si tenien una relació sentimental, pels vídeos i les imatges que es trobaren després de la detenció, Marcos ha volgut deixar clar que l'única relació que tenia era amb la seva dona i la seva cusseta Turca. "Som heterosexual, si fos homosexual ho diria sense cap por", ha reivindicat l'acusat.

L'acusat ha dit que fou amenaçat i que si no pagava acabaria malament. També ha explicat que quan la cosa s'embrutava o quan la víctima volia més doblers, donava cocaïna a l'acusat. Marcos ha confessat que de jove havia tingut un seriós problema amb les drogues, que l'havia duit a consumir fins a uns 10 grams diaris. "No s'imagina el que vaig arribar a pagar", ha assegurat Marcos. "Tenia cocaïna, em tenia en les seves mans", ha dit.

Del dia abans dels fets enjudiciats, l'acusat no ho recorda tot, té flaixos, diu, però no sap si van ocórrer o no. "Flaixos sexuals molt forts", ha contat. "No era jo, mai no ho vaig poder donar per vàlid, mai no ho he fet", ha explicat.  "Estava súper col·locat, cec perdut" ha dit Marcos. Segons ell, creu que no era cocaïna el que va prendre perquè no recorda res. "Crec que el que va passar és que aconseguí llevar-li el ganivet", ha dit.

"Tant de bo hagués estat jo el mort", ha repetit diverses vegades. Ha explicat que ho pensa entre unes 10 i 15 vegades al dia, pel mal que ha fet a la família de la víctima, a qui ha demanat perdó. "Jo no havia matat ni una mosca, jo em vaig defensar", ha exclamat Marcos davant el Tribunal del Jurat, que el mirava amb atenció. Segons ell, la disputa es va produir perquè el jove volia endur-se unes joies de casa seva i un rellotge d'or. "Som incapaç d'agafar un ganivet, el tenia ell a la mà", ha afirmat.

"Mai no faria mal a ningú", tornava a dir Marcos davant el micròfon de la Sala. Parlava nerviós i plorós, la magistrada-presidenta, Gemma Robles, ha hagut d'advertir-li diverses vegades que la declaració s'havia de gravar i que fes el favor de parlar al micròfon. 

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF