Balears 29/06/2013

L'acusació popular diu que "ja és el moment" d'imputar Delgado

El grup socialista de Calvià dóna suport a l'informe preliminar de la Guàrdia Civil que en demanava la citació pel cas Ràdio Calvià

Europa Press
2 min

PalmaL'acusació popular en el cas que investiga el presumpte desviament d'1,4 milions d'euros públics en la gestió de Ràdio Calvià, formada pel grup municipal socialista de Calvià ha dit a la jutgessa instructura que "ja és el moment" d'imputar el conseller de Turisme, Carlos Delgado, donant suport a l'informe preliminar de la Guàrdia Civil. En un escrit enviat a la jutgessa, considera que no hi ha cap dubte de la implicació de Delgado en aquesta "orquestra criminal" que adjectiva de "barroera".

L'acusació insisteix que els indicis delictius "no han fet més que incrementar-se de forma notòria i substancial" i recorda que una de les factures investigades -feta per Rumbo Visión- es va pagar el 2 de juliol de 2004, tot i que el contracte d'assistència tècnica no es va firmar fins 28 dies després. Segons l'acusació, "amb antelació a la convocatòria ia l'adjudicació del contracte aquesta societat ja estava fent gestions per Ràdio Calvià", ja que "se sabia i coneixia guanyadora per la concertació amb les autoritats que tenien competència en l'adjudicació del contracte ".

Els socialistes volen que es demani al secretari de l'Ajuntament de Calvià el certificat de la plantilla consolidada de l'ens local de 2003 a l'actualitat, a fi d'acreditar la suficiència de recursos personals de l'Ajuntament per desenvolupar les funcions que van ser licitades a les empreses investigades. La jutgessa instructora ja va apuntar en una interlocutòria un fraccionament dels contractes perquè fossin adjudicats de forma directa, així com la seva manca de justificació, motiu pel qual va incoar diligències contra el conseller i exalcalde del municipi mallorquí, entre d'altres querellats.

La titular del Jutjat d'Instrucció número 12 de Palma, Carmen González, parlava de "sospites racionals" que en la preparació i desenvolupament dels contractes "s'hauria utilitzat el dret amb una finalitat il·lícita" i afegia que s'havien pogut cometre delictes de malversació de cabals públics, frau i prevaricació.

La querella interposada pels socialistes, representats per l'advocat Pablo Alonso de Caso, també va dirigida contra l'actual primer edil del consistori 'calvianer', Manuel Onieva, l'exresponsable de comunicació a l'Ajuntament i actual cap de premsa de Delgado, María José Merino, la periodista Antònia Pastrana i l'últim adjudicatari del servei de l'emissora local, Fernando López.

stats