EDUCACIÓ

STEI Menorca aposta per millorar el Pacte per l’Educació

L’STEI-i Menorca es va mostrar ahir disgustat per l’anàlisi “precipitada” i “un tant reduccionista” que considera que ha fet el sindicat en un comunicat “enviat des de Palma” que critica amb duresa el Pacte per l’Educació

No comparteixen les crítiques dures

L’STEI-i Menorca es va mostrar ahir disgustat per l’anàlisi “precipitada” i “un tant reduccionista” que considera que ha fet el sindicat en un comunicat “enviat des de Palma” que critica amb duresa el Pacte per l’Educació. Així ho va voler fer saber la secció menorquina de l’STEI-i mitjançant un comunicat en el qual matisa les valoracions.

L’STEI-i Menorca considera que el document sobre el pacte educatiu és “complex i profund” i fa una “bona valoració” de la seva filosofia. A més, diu, la redacció del document “ha aglutinat tota la comunitat educativa”, malgrat reconèixer que, en el cas de Mallorca, l’STEI-i no ha estat convidat a participar de les reunions del grup redactor, en el qual hi eren USO, FSIE i ANPE. “Això dificulta el coneixement profund dels plantejaments que conté” el document, asseguren els sindicalistes de Menorca en referència a les valoracions que ha fet l’organització a Mallorca.

Tot i així, sí que és cert, segons l’STEI-i Menorca, que en el document hi ha “inconcrecions i alguns punts que necessiten ser matisats”. Per això, diuen que demanaran una “reunió urgent” amb EDU21 per tal d’aclarir posicions i traslladar les seves demandes i inquietuds, “amb esperit constructiu i conciliador”, conclouen.

Les crítiques de l’STEI fetes des de Mallorca asseguraren aquesta setmana que hi havia un “intent de la dreta econòmica” de controlar el procés per incloure preceptes neoliberals en la proposta de Pacte per l’Educació i “segrestar aquesta necessitat de pacte en benefici seu”.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF