Publicitat
Publicitat

L'STEI reitera les dificultats per trobar substituts en determinades vacants a Menorca

Maria Camps destaca que els centres educatius de Menorca afronten el curs amb totes les garanties, però demana un esforç per dotar les plantilles de personal administratiu

El curs escolar 2017-2018 comença amb satisfacció pel professorat. Ho assegura la responsable del sindicat STEI a Menorca. En primer lloc, Maria Camps explica que "tots els docents s'hi han incorporat, excepte les baixes darrera hora, que s'hauran de cobrir amb substitucions. Estam contents perquè els professors d'atenció a alumnes amb discapacitat són els necessaris i tot està cobert. Alguns centres han millorat en hores, però a Ferreries ha disminuït la seva aportació de 5 a 2 dies". 

Una de les problemàtiques a l'illa continua sent trobar substituts. De fet, Maria Camps admet que "a Sa Graduada falta un assessor lingüístic pendent de designació. D'altra banda, al CEIP Pere Casasnovas de Ciutadella, un centre amb alumnes amb necessitats educatives i físiques, cerquen un fisioterapeuta des de l'any passat. Es veu que a tot Balears ha estat impossible i no hi ha ningú que cobreixi aquesta vacant". 

Una altra demanda que l'STEI posa damunt la taula és la manca de personal administratiu a les escoles. En aquest sentit, Camps considera que "la burocràcia és densa i fer aquestes feines representa que altres persones deixen de banda les seves obligacions per respondre les necessitats que són pròpies d'administratius". 

El primer dia de curs escolar a Menorca ha estat marcat per la normalitat excepte al CEIP Mare de Déu del Toro del Mercadal, on l'APIMA ha desplegat una pancarta reivindicant la construcció de la nova escola. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF