L'Oficina Anticorrupció podria aprovar-se a mitjan novembre

Podem manté, en solitari, que el nou ens ha d'estar ubicat al Parlament

El projecte de  creació de l'Oficina Anticorrupció avança "amb bon clima", segons ha assenyalat el coordinador de la ponència, David Abril. La primera reunió de ponència s'ha celebrat aquest dimecres i, tot i que només s'han consensuat vuit de la trentena d'articles que integren la llei, es preveu que una segona reunió, que se celebrarà en un parell de setmanes, serà suficient per enviar la norma al Parlament. Abril calcula que a mitjan novembre es podria debatre i votar en plenari.

Per saber-ne més: L'Oficina Anticorrupció podrà investigar els ciutadans que hagin rebut subvencions públiquesEncara queden divergències per polir, com la durada del mandat del president (es dubta entre 5 o 6 anys) i si aquest s'ha de poder renovar o ha de ser improrrogable. La principal diferència entre els socis del Pacte, la ubicació de la Oficina, sembla que es resoldrà a favor del que defensen MÉS i el PSIB. L'esmena que estableix que el nou ens s'emplaci en un indret que respecti els principis de neutralitat i confidencialitat ha estat aprovada amb l'únic vot en contra de Podem i l'abstenció del PP.

La formació dels cercles defensa que l'antic restaurant del Parlament aculli la nova Oficina, però la resta de socis del Pacte consideren que és un lloc massa poc discret i prefereixen ubicar-la lluny de les mirades del món polític. La portaveu parlamentària de Podem, Laura Camargo, ha assenyalat, però, que el partit manté el seu posicionament.

Des del PP, en canvi, han celebrat que s'hagin acceptat la major part de les seves esmenes. La portaveu parlamentària, Marga Prohens, ha destacat que les seves aportacions "regulen i defineixen millor" les funcions de l'Oficina.

Abril ha destacat la bona predisposició de tots els grups per aprovar la llei: "S'ha generat la consciència que cap partit pot fugir de la lluita contra la corrupció".

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF